tego zestawu używam, plus balsam pantene do włosów zniszczonych.
Jest dobry i bardzo tani. Na późną wiosnę pewnie wrócę do czegoś do kręconych włosów, najprawdopodobniej z timotei albo nivei.
_________________ ,,(...)Nie znam roli, którą gram.
Wiem tylko, że jest moja, niewymienna.
O czym jest sztuka, zgadywać muszę wprost
na scenie. (...)"
Używałam już całą masę szamponów i cały czas nie znalazłam czegoś co by mnie zadowoliło w 100% bo nawet jak jakiś mi odpowiada to po 2-3 butelce moje włosy przestają go lubić. Wiem już czego na pewno nie kupię- nie toleruję żadnych szamponów z Nivei, włosy są po nich sztywne, puszą się, plączą i szybko przetłuszczają.
Obecnie używam i odżywki i jak na razie jestem zadowolona (zobaczymy po 3 butelce )
_________________ Posłuchaj, Em.
Gdybym miał podarować ci w życiu tylko jedną rzecz, wiesz, co by to było?
Pewność siebie.
— One Day
Imiê: Martucha
Do³±czy³a: 14 Mar 2010 Posty: 214 Sk±d: StÄ…d
Wys³any: 2012-04-02, 12:00
O nie po Fructisie to ja mam siano i głowa swędzi, podobnie po Shaumie, którą stosowałam miesiącami. Czytałam, że niektóre dziewczyny to sobie głowę olejkiem smarują by łupież zniknął ale hm... już widzę jak mam super smalcowate włosy.
Lilka spróbuj sobie typowo szamponów na łupież ale nie te drogeryjne lecz popytaj w aptece. Kiedyś stosowałam nizoral w saszetkach, pomógł. Ale np. jest też szampon dermatologiczny Elestabion, też w saszetkach. Ja chcę wypróbować ale regenerujący. Aktualnie z lenistwa kupiłam szampon z czarną rzepą.
na łupież woda brzozowa jest bardzo dobra i tania
_________________ ,,(...)Nie znam roli, którą gram.
Wiem tylko, że jest moja, niewymienna.
O czym jest sztuka, zgadywać muszę wprost
na scenie. (...)"
Imiê: Karolina
Wiek: 27 Do³±czy³a: 29 Maj 2012 Posty: 52 Sk±d: Ze Å›lÄ…ska
Wys³any: 2012-05-30, 21:13
Ostatnio strasznie mi wypadały i musiałam się ustabilizować ze zmianami firm. Testowałam ich dość dużo. Najbardziej służy mi Nivea Long Repair, więc używam.
Imiê: Karol
Wys³any: 2012-05-31, 14:05
a mnie fryzjerka na przetłuszczające się włosy poradziła myć szarym mydłem i spłukiwać letnią wodą z octem. Zapach octu szybko paruje ewentualnie można jakimiś perfumami popsikać i włosy nie będą się tak tłuścić.
Nie wiem czy działa, bo zapach octu póki co mnie skutecznie zniechęca.
Imiê: Martucha
Do³±czy³a: 14 Mar 2010 Posty: 214 Sk±d: StÄ…d
Wys³any: 2012-06-10, 12:00
O Gliss jaka odżywka, tylko czy działa? Jak macie problem z łupieżem to kupcie sobie 2-3 saszetki Elestabionu, niedawno wypróbowałam bo po wyjeździe łupież się pojawił. Ja nie znoszę zapachu octu więc nie wyobrażam sobie bym nim płukała włosy. Już lepiej pokrzywą płukać.
Ktoś stosował maseczkę z olejkiem arganowym? Jak długo czeka się na efekt?
Imiê: Ala
Wys³any: 2012-08-02, 21:01
head & shoulders przeciw wypadaniu aktualnie, chociaż mogę polecić też Clear do włosów zniszczonych i farbowanych. Włosy po nim są niebiańsko miękkie i bardziej lśniące
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach