Imiê: Krzysztof
Wiek: 30 Do³±czy³: 20 Mar 2013 Posty: 152 Sk±d: z Tortugi
Wys³any: 2013-04-17, 23:50 tablet czy netbook?
Jak w temacie (: co wybralibyście dysponując około 1400zł? Stanąłem przed takim wyborem, kiedy pod presją czasu w sklepie musiałem wybrać sprzęt na studia za nieco niższą kwotę, 800 zł. Kupiłem Samsung Galaxy Tab 2.
Jeżeli o mnie chodzi, to nie żałuję decyzji i wybrałbym tablet. Dobrą klawiaturę sprzętową na usb można kupić już za około 60 zł, która wraz z tabletem bardzo przypomina netbook. Poza tym tablet jest moim zdaniem bardziej mobilny i wytrzymalszy niż netbook. Ponadto dysponujemy GPS, dotykowym ekranem i możemy zadzwonić. Znajdziemy też aplikacje biurowe jak w Microsoft Office, a tablety zazwyczaj chodzą w oparciu o system Android. Netbook też ma swoje zalety. Za mniejsze pieniądze mamy wydajny sprzęt z systemem operacyjnym, np. Microsoft Windows 8 lub Linux, ma często nieco wytrzymalszą baterię, a jedyną różnicą od mocniejszych komputerów jest zainstalowany procesor (zwykle jedno lub dwurdzeniowy Intel Atom lub AMD C60 zamiast wielordzeniowych procesorów w mocniejszych komputerach). Ma też zwykle więcej pamięci RAM niż tablet i zwykły dysk twardy zamiast wolnych kart pamięci. Jeśli jednak miałbym kupować netbooka, to chyba wolałbym dopłacić te kilkaset złotych na laptop. A jakie Wy macie zdanie w tym temacie? Wolelibyście netbook czy tablet?
_________________ Czy nie lepiej byłoby szerzyć dobro zamiast tępić zło?
pewnie ze netbook jak mam wybierać miedzy tabletem a netbookiem. na tablecie dużo nie zrobisz. a netbook to jednak normalny system operacyjny , mały podręczny komputer ktory może pracować godzinami ... np seashell seria
jednak lepiej dorzucic 1000 zł i kupic juz jakiegos laptopa z tym że żaden laptop tyle co netbook nie wytrzyma, to jest wada laptopów ...
_________________ Racjonalne spojrzenie na sprawy z innej perspektywy pomaga najbardziej - Więc pisz na priv.
Pomimo pewnych zalet tych mniejszych urządzeń wolę mojego laptopa. Aczkolwiek zawsze przy powrotach do domu lub wyjazdach z domu mój kręgosłup płacze że sprzęt nie jest o połowę lżejszy.
Z tego co (w tym temacie) miałabym wybrać to chyba tablet, bo bardziej mobilny. Pograć ani na jednym ani na drugim i tak się nie da chyba .
_________________ I can't think about that right now. If I do, I'll go crazy. I'll think about that tomorrow.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach