Imiê: Bartosz
Do³±czy³: 24 Maj 2011 Posty: 78 Sk±d: Wawka
Wys³any: 2012-04-16, 10:46
Co człowiek to inne marzenia, inne kierunki itd. Fajnie. Ja jednak myślę o dziennikarstwie. Nie wiem tylko czy stać mnie będzie na takie studia. Na dzienne iść nie mogę bo jednak muszę pracować, a wieczorowe i zaoczne jednak trochę kosztują. Nie wiem czy w progresie nie zostane na kursie dziennikarstwa, może tam poznam tajniki tej pracy.
Imiê: Tomasz
Do³±czy³: 27 Kwi 2012 Posty: 9 Sk±d: Kraków
Wys³any: 2012-04-27, 13:28
Ja miałem takie same problemy jak konczylem liceum ale w sumie zawsze odnaczalem sie jakaimis tam umiejętnościami komputerowymi, jak to mówią, więc wybrałem informatykę na krakowskim wszibie (wyzsza szkola zarządzania i bankowosci) i poki co jest spoko. sa fajni wykldowcy profejsonalisci wiec nie martwie sie o swoj poziom wiedzy. no i wiem ze po takim kierunku naprewno znajdę pracę
A mnie się podoba anglistyka, ale o tej na UW już faktycznie nie najlepsze opinie słyszałam. Poza tym nie chciałabym się uczyć tylko jednego języka, podobają mi się filologie łączone, np. angielski z hiszpańskim FILOLOGIA ANGIELSKA Z JĘZYKIEM HISZPAŃSKIM WSP TWP
No i mogłabym dawać korki na studiach i zarabiać...
Imiê: Marcelina
Wiek: 30 Do³±czy³a: 10 Maj 2012 Posty: 3 Sk±d: GdzieÅ› Tam
Wys³any: 2012-05-16, 16:48
Ja w sumie kocham historię i zawsze chciałam iść na Archeologię na UAM wydział Historyczny ale niestety tam się nie wybiorę / najpierw zrobię Studium Fizykoterapii i Masażu a później wybieram się na Ogrodnictwo ponieważ teraz uczęszczam do techniukum architektury krajobrazu i bardzo kocham rosliny, owszem mniejszym uczuciem je daże niż archeologię no ale niestety;/
Imiê: Lucy
Do³±czy³a: 19 Mar 2012 Posty: 113 Sk±d: Pruszków
Wys³any: 2012-05-18, 11:16
bober napisa³/a:
Co człowiek to inne marzenia, inne kierunki itd. Fajnie. Ja jednak myślę o dziennikarstwie. Nie wiem tylko czy stać mnie będzie na takie studia. Na dzienne iść nie mogę bo jednak muszę pracować, a wieczorowe i zaoczne jednak trochę kosztują. Nie wiem czy w progresie nie zostane na kursie dziennikarstwa, może tam poznam tajniki tej pracy.
Ja już jestem w dylemacie - co jeszcze na trochę dalszym etapie, mam już za sobą kulturoznawstwo i chciałam je czymś uzupełnić- szukam fajnych humanistycznych kierunków, ale nieco bardziej praktycznych - nie wiem, jakie miasto cię interesuje, ale wiele szkół, które są dobre ma kilka wydziałów- ostatnio dzięki fajnym spotkaniom z dziennikarkami min. Wojciechowską i Montgomery z- zainteresowałam się ofertą WSP TWP, już ktoś tu o niej wspominał:) - sprawdź mają fajne kierunki i kursy:)
Nie idź na dziennikarstwo - pójdź na inne ciekawe humanistyczne i uzupełnij o kur i praktykę - niedoświadczenia wiem, że tak lepiej:)
Mowama- coś w tym jest, dziennikarz ekonomiczny powinien znać ekonomię a tego się na dziennikarstwie nie nauczy. Tak samo po samym dziennikarstwie ciężko być publicystą- lepszy będzie politolog, socjolog albo filozof który ma lekkie pióro. Kiedyś chciałem być dziennikarzem:) A jak mam coś dołożyć do tego co piszecie to znowu siostra była w wsp na spotkaniu z Gretkowską.
Imiê: Karol
Wys³any: 2012-05-31, 14:09
ja jestem na informatyce na PWr i widzę, że jest trudniej niż w liceum. Po prostu to inny poziom zajęć, wszystkiego muszę się uczyć i samemu szukać. Gdyby było jeszcze więcej książek do wypożyczenia a tak muszę je albo kserować albo kupować a koszt prawie taki sam.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach