Pytanie jak w temacie??, kogo polecacia na angielski poznań ?
Kursy są różne np. mam taki na oku
xyz- to jest skype.
Z kursów mp3 myslę o fprof. Henrym.
A na żywo to w sumie nie wiem.
Jakie macie opinie i doświadczenia??
Mój młodszy kuzyn chodzi na angielski dla dzieci wrocław do hellen deron i bardzo poleca.
Szkolnis_pl [Usuniêty]
Wys³any: 2013-08-13, 17:09
Żeby się najlepiej nauczyć języka, warto mieszać różne metody. Chociaż i tak najlepszym sposobem jest kurs z prawdziwego zdarzenia, bo ma się styczność z ludźmi . A pozostałe - mp3, książki - można traktować w formie uzupełnienia.
Imiê: Agnieszka
Do³±czy³a: 04 Lis 2013 Posty: 1 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2013-11-04, 11:43
Skype nie nadaje sie moim zdaniem na kursy, chociaz mozna z niego korzystac do cwiczenia konwersacji np. z obokrajowcami poznanymi w sieci. Nic nie zastapi kontaktu face-to-face z nauczycielem.
Ogólnie wybór metod zależy od tego czego oczekujesz. Jeśli ma to być poprawa konwersacji wybierz skypea, jeśli chcesz poćwiczyć zrozumienie - słuchaj mp3. Generalnie najlepiej mieszać metody, ale jakiś dobry kurs to podstawa do doskonalenia wszystkich umiejętności. Co do wyboru kursu - najlepiej podpytać lokalnie.
Imiê: Milen
Do³±czy³a: 16 Kwi 2013 Posty: 1 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2014-02-04, 13:29
Najlepiej pojechać na obóz za granicę. Polecam Maltę - super wyspa, plaża, imprezy, ludzie no i przy okazji o dziwo ludzie mówią tam po angielsku! Mało tego, że mówią - większośc z nas tez mówi- tam angielski jest językiem oficjalnym!
Z tego co się orientuję to Malta jest najtańsza już od 1500 zł można spędzić tydzień. Najgorsze, że przelot nie jest w cenie ale jak ktoś umie internety to wie gdzie szukać żeby znaleźć :> No i korzystajcie z first minute teraz np. w Sprachcaffe na których kampus jeżdżę jest -220 i -350zł zniżki do 15 lutego! http://www.sprachcaffe.co...at_espresso.htm Jest fun!
BTW Byliście może kiedyś na kursie za granicą ale w tych 'chłodniejszych i poważniejszych' miejscach typu Anglia ? Jestem ciekawa czy tam też jest fajnie - jaka przydarzyła Wam się pogoda? Bo do tej pory nie martwiłam się o to - a nie ukrywam zależy mi na tym żeby to był słoneczny wakacyjny wyjazd. Niby Anglia reklamuje angielska riwierę ale jakoś nie jestem przekonana do tego klimatu
Szkolnis_pl [Usuniêty]
Wys³any: 2014-02-06, 18:44
Tutaj mogę się zgodzić,zdecydowanie najlepiej jest udać się na kurs,czy też obóz językowy za granice gdzie dosyć szybko nauczymy się języka,przynajmniej w stopniu komunikatywnym.
Myślę, że najlepszym sposobem jest rozmowa z native speakerem.
Szkolnis_pl [Usuniêty]
Wys³any: 2014-06-05, 16:44
A co to dokładnie jest? Jeżeli możesz to wyjaśnij bo fakt,że rozmowa jest najlepsza,język trzeba cały czas szlifować i nikt temu nie zaprzeczy.
U mnie doskonale sprawdza się oglądanie krótkich i prostych seriali w języku angielskim. Co prawda nie zawsze rozumiem dokładne znaczenie danych słówek, czy zdań ale z kontekstu jestem w stanie wywnioskować o co chodzi.
Takie kursy są świetne, ale dla osób dorosłych które potrafią sobie same rozplanować naukę i wdrożyć w to pewną dozę systematyczności. Dlatego rodzice posyłają swoje dzieci zazwyczaj na indywidualne lekcje angielskiego, aby ktoś mógł kontrolować postępy maluchów w nauce i pomóc im utrwalać materiał (a to najważniejsze, aby nie zapomnieć tego co się przyswoiło).
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach